Przepis na sernik na zimno z Bolero mango

Serniki na zimno są idealne na upalne dni – puszyste, lekkie i rozpływające się w ustach. Ponadto, desery te wykonywane są w rozmaity sposób. W poniższej propozycji deseru – serniku wykorzystano produkt Bolero o smaku mango. Dla wielu osób owoc ten jest kwintesencją lata, który nie tylko jest słodki ale również posiada istotne wartości odżywcze. Badania dowodzą iż mango poprawia tolerancję glukozy, a także przyczynia się do zmniejszenia ryzyka rozwoju chorób sercowo-naczyniowych, więc mango idealnie sprawdzi się w zastosowaniu w codziennej kuchni.
Bez wątpienia pyszny aromat Bolero mango w serniku na zimno na pewno zachwyci Wasze podniebienia, a dzięki zastosowaniu Bolero będzie to rozkosz małokaloryczna. Tak więc, nie zwlekając stwórzmy sernik na zimno z Bolero Mango!

Składniki:

Spód sernika:

  • 70g masła orzechowego
  • 60g pasty tahini kakao
  • 30g mąki migdałowej
  • 45g płatków migdałowych
  • 36g mąki kokosowej

Masa serowa sernika:

  • 1kg twarogu sernikowego
  • 250g serka mascarpone
  • 25g żelatyny rozpuszczonej w 75ml gorącej wody
  • 1 opakowanie bolero o smaku mango

Przygotowanie:

Składniki na spód zagnieść, wyłożyć na formę i schować do lodówki.

Zmiksuj składniki na masę serową, wyłóż na spód i włóż do lodówki na kilka godzin.

Przepis: IG @fryzjerkawketozie

Na zakończenie życzymy powodzenia w tworzeniu wyśmienitego sernika a z dodatkiem Bolero mango będzie to deser bardziej egzotyczny! Sprawdźcie nasze inne przepisy być może znajdziecie pomysł na dzisiejszą zdrową przekąskę! Podczas gdy wiele osób lubi napoje Bolero jako orzeźwiający napój w upalny dzień, można je również wykorzystać do stworzenia szeregu pysznych deserów. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do jogurtu/śmietanki; można zrobić na bazie Bolero także znakomite galaretki. Ogranicza Nas jedynie wyobraźnia, a spośród ponad 70 smaków znajdziecie słodsze jak i kwaśniejsze opcje które wzbogacą wasze desery i przekąski.

Jednym z najłatwiejszych sposobów włączenia napojów Bolero do deserów jest zrobienie z nich smakowej bitej śmietany. Wymieszaj Bolero z gęstą śmietaną i ubij, do sztywnej masy. Używajcie owej smakowej bitej śmietany do wierzchu tortów, ciast i innych deserów.

Jednocześnie, innym pomysłem jest zmieszanie Bolero ze skondensowanym mlekiem w celu uzyskania smakowego słodzonego skondensowanego mleka. Dzięki owocowym aromatom ta mieszanka może być stosowana jako nadzienie do ciast lub jako polewa do lodów.

Jednak napojów Bolero można używać także do tworzenia aromatyzowanych syropów, którymi można skropić naleśniki, gofry lub lody. Dlatego, dla tych, którzy kochają mrożone smakołyki, napoje Bolero mogą być używane do robienia smakowych lodów lodowych. Więc zmieszaj proszek Bolero z wodą i wlej do foremek na lody. Zamroź do zestalenia, a następnie ciesz się orzeźwiającą i aromatyczną mrożoną przekąską.

Zapraszamy na nasz instagram po więcej inspiracji: @bolero_polska