Sernik na zimno mięta-czekolada

Składniki na sernik:

  • 1kg twarogu sernikowego
  • 250g serka ricotta
  • 20g śmietanki 30%
  • 70g żelatyny + ciepła woda
  • bolero miętowe (ilość wedle uznania)
  • czekolada 85%

Składniki na polewę:

  • łyżka masła
  • erytrytol wedle uznania
  • 2 łyżki kakao
  • ok 2 łyżek mleczka kokosowego

Przygotowanie:

Twaróg, serek, śmietankę i bolero zmiksować. Dodać żelatynę – miksujemy. Dodać pokruszoną czekoladę i wymieszać. Przełożyć do formy i wstawić do lodówki do schodzenia. Składniki do polewy rozpuścić, połączyć razem. Następnie (!nie gorącą) polewą przyzdobić wierzch.

Smacznego!!

  • Przepis IG @fryzjerkawketozie