Przepis na sernik na zimno z Bolero mango

Serniki na zimno są idealne na upalne dni – puszyste, lekkie i rozpływające się w ustach. Desery te wykonywane są w rozmaity sposób. W poniższej propozycji wykorzystano produkt Bolero o smaku mango. Dla wielu osób owoc ten jest kwintesencją lata, który nie tylko jest słodki ale również posiada istotne wartości odżywcze. Badania dowodzą iż mango poprawia tolerancję glukozy, a także przyczynia się do zmniejszenia ryzyka rozwoju chorób sercowo-naczyniowych.
Pyszny aromat mango w serniku na zimno na pewno zachwyci Wasze podniebienia, a dzięki zastosowaniu Bolero będzie to rozkosz małokaloryczna.

Składniki:

Spód:

  • 70g masła orzechowego
  • 60g pasty tahini kakao
  • 30g mąki migdałowej
  • 45g płatków migdałowych
  • 36g mąki kokosowej

Masa serowa:

  • 1kg twarogu sernikowego
  • 250g serka mascarpone
  • 25g żelatyny rozpuszczonej w 75ml gorącej wody
  • 1 opakowanie bolero o smaku mango

Przygotowanie:

Składniki na spód zagnieść, wyłożyć na formę i schować do lodówki.

Zmiksować składniki na masę serową, wyłożyć na spód i włożyć do lodówki na kilka godzin.

Przepis: IG @fryzjerkawketozie